Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

KVKK Bilgilendirme

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metni

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Karamame, Sağlık Bakanligi düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümlerine uygun olarak özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, saglik hizmetlerimiz ve diğer hizmetlerimizden faydalanırken tarafımıza sağlamış olduğunuz kişisel verilerinizin kanuna uygun olarak toplanması ve işlenmesi adına sizlere işbu Aydınlatma Metni kapsamında Op. Dr. Onurkan Idaci Muayenehanesi tarafından bazı bilgilendirmelerde bulunulmaktadir.

Veri Sorumlusu sifatina sahip Op. Dr. Onurkan idaci Muayenehanesi, kişisel verilerinizi işbu Aydınlatma Metninde açıklandiği şekilde, kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, mevzuatın ya da anlaşmalann izin verdiği ve/veya zorunlu kildiği durumlarda üçüncü kişilerle (hizmet alan kişinin yakınları ve/veya hizmet alanin çalışani sigortalisi olduğu kamu ve/veya özel hukuk tüzel kişileri, diğer kamu ve/ veya özel hukuk tüzel kişileri, kliniğimizin tabi olduğu mevzuatta belirtilen amaçlara konu faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet aldiği veya işbirliği yaptığı üçüncü kişilere) paylaşabilecek, aktarabilecek, siniflandırılabilecek, KVKK ve ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işleyebilecektir.

Özel nitelikli kişisel verilerden, ilgili kişilerin sağlık verileri, ilgilinin açık nizası aranmaksızın ancak kamu sagliğinin korunması, koruyucu hekimlik, tibbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, saglik hizmetleri ile finansmanin planlanması ve yönetim amaçlarıyla, sir saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilir. Ayrıca türü fark etmeksizin, tüm özel nitelikli kişisel veriler, kanun gereği ancak KVKK tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması halinde işlenebilir.

Kişisel verileriniz Op. Dr. Onurkan idac Muayenehanesi tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tibbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmaninin planlanması ve yönetimi amaçlarıyla; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağn merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir.